Rijschool Eindhoven

Ik heb het! Rijlessen

Hoe vind je ze? Goed, want laten we eerlijk zijn – als je over 5 jaar niet meer rijdt, heb je geen auto meer. Maar als je het geduld en de vasthoudendheid hebt om te blijven, wat is er dan beter dan rijden in je eigen auto!

Nou, behalve dat ik er uiteindelijk voor moet betalen, natuurlijk. En als je eenmaal slaagt en ik laat je zien hoe leuk het is om het stuur met je eigen handen te bedienen, neem ik je zelfs mee voor een ritje als je dat leuk vindt.

Hoe leuk vind je het? Wees eerlijk tegen jezelf. Je weet al hoe goed het kan voelen, en ook al weet je niet hoeveel je eraan zult hebben – je moet toegeven dat het beter is dan buschauffeur zijn.

Maar denk je dat je er klaar voor bent? Wil je echt deze lessen volgen?

Nou, er is geen andere manier om te leren rijden. De enige manier om zo’n rijbewijs te bemachtigen is door te slagen voor een examen. Ik kan je laten zien hoe je dat moet doen. Maar voordat je rijexamen doet voor een leerling rijbewijs, moet je slagen voor een basis rijexamen.

Dit betekent alleen dat je op straat mag rijden zonder beperkingen. Houd er wel rekening mee dat je met dit rijbewijs onder begeleiding van een volwassene moet rijden en je aan de regels moet houden.

Nadat je het examen hebt afgelegd en bent geslaagd, kun je je aanmelden voor het praktijkexamen. Dit is degene die je echt serieus wilt nemen. Ik zal je laten zien waar je rijscholen kunt vinden.

Mijn vader slaagde voor zijn examen in oktober 1996. Ik haalde mijn rijbewijs in november van datzelfde jaar. Vanaf dat moment geloofde ik dat iedereen die slaagde voor een voorlopig rijexamen kon oefenen met het rijden, met dien verstande dat ze uiteindelijk de juiste rijopleidingscentra zouden moeten doorlopen.

Ik was nogal verbaasd toen ik naar het eerste opleidingscentrum ging. Toen ik het gebouw binnenkwam, werd ik opgewacht door de manager en zijn collega’s. Ze waren allemaal heel vriendelijk en innemend. De rijlessen verliepen goed en ik had het al snel onder de knie.

Ik begon met een leerzame les met mijn vader. Samen reden we naar het fitnesscentrum, gingen naar binnen en gingen op de fitnesstoestellen zitten. De ramen waren dichtgeritst, maar er kwam warmte door de vensterbank. De baas keek me aan toen hij me op de fitnessapparatuur zag zitten. Hij zei, “James, hoe goed gaat het met je?”

Ik heb me ingeschreven

Toen kwam de tijd dat ik me moest inschrijven voor een rijbewijs. Ik belde de plaatselijke rijschool die het proces moest vergemakkelijken. Een vrouw ging met me mee naar het regionale kantoor en registreerde me zonder problemen.

Als voorbereiding op mijn rijexamen, moest ik slagen voor een schriftelijke test. Dit was iets wat de betekenis van de test uitstraalde.

Ik moest slagen voor het zicht, de verkeersteken test en de veldervaring test. Ik slaagde voor de verkeersteken test. Mijn instructeur gaf me aanwijzingen die ik opvolgde en er was geen andere persoon in de buurt om het gaspedaal in te drukken. De woorden voor het gezichtsvermogen waren geen probleem voor mij.

De enige instructie die ik van de instructeur kreeg was om de route zorgvuldig te volgen. Na elke test gaf mijn instructeur commentaar op mijn rijgedrag. Hij hielp me ook met de mechanica van de auto. Hij gaf tips die ik toen heb geleerd over hoe ik moet rijden als ik mijn rijbewijs heb gehaald.

Het rijbewijs werd toegekend nadat ik met succes het examen voor een leerling had afgelegd en het vereiste aantal uren had gereden.

Ik ben blijven rijden en binnen drie maanden had ik ongeveer 250 rijuren verzameld. Het opleidingscentrum hielp me om te slagen voor het ongevalsexamen en ik behaalde het rijbewijs voor de auto waaraan ik tijdens mijn stage had gewerkt.

Ik bleef rijden, maar toen ik een paar jaar later mijn rijbewijs aanvroeg, maakte het deducatiecentrum een aantekening in mijn dossier dat ik niet voldoende rijuren had gemaakt. Zij raadden mij aan contact op te nemen met mijn meerdere en hij zou mij uitleggen wat er moest gebeuren.

Ik deed wat mij was opgedragen en concludeerde dat de enige manier om het dossier gewijzigd te krijgen was mij schriftelijk te wenden tot het kantoor van de uitgevende instantie. Zij adviseerden mij de postdirecteur te benaderen die in een andere provincie woont. Ik schreef een aanvraag en verhuisde naar New Brunswick. Het hoofd van het bijkantoor nam nog diezelfde avond contact met mij op en na enkele uren onderhandelen kreeg ik die avond als antwoord dat de ontvanger mijn aanvraag en recht om te rijden had doorgestuurd naar een regionaal kantoor in Fredericton.

Een paar dagen later haalde ik mijn correspondentie op bij het regionale kantoor in Fredericton en na nog een ronde van gesprekken via de telefoon, had ik contact met een ambtenaar die mijn eerlijkheid waardeerde en het feit dat ik een licentiehouder bleek te zijn. Hij kwam ook in aanmerking om mij te verkopen om mijn licentie te veranderen.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.